صفحه شخصی شادین امانی   
 
نام و نام خانوادگی: شادین امانی
استان: گیلان
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  ناظر و طراح
شماره نظام مهندسی:  11/300/01604
تاریخ عضویت:  1389/01/25
 روزنوشت ها    
 

 گودال پلکانی راجستان – هند بخش عمومی

11

چندبواری اصلا شبیه به یک گودال نیست. این سازه مربعی اعجاب انگیز، دارای ۱۳ طبقه در ۳ وجه می باشد که پله ها به صورت دو طرفه در آن قرار دارد.۳۵۰۰ پله باریک در تقارن کامل به عمق ۲۰ متر تا پایین گودال ساخته شده که به یک چاله محتوی آب سبز تیره رنگ منتهی می شود.


این سازه که در فواصل قرن هشتم و نهم توسط چاندا پادشاه سلسله نیکمباها ساخته شد، قرن ها آب مورد نیاز مناطق اطراف را قبل از احداث سیستم های انتقال آب پیشرفته فراهم می کرد.

با اینکه آب سبز رنگ انتهای گودال، گواه این است که این گودال دیگر قابل استفاده نیست اما یک اثر معماری بسیار تامل برانگیز محسوب می شود که بیش از ۱۰۰۰سال قدمت دارد. در کنار این گودال، معبدی برای بازدید عموم وجود دارد.
پیچیدگی های هندسی طبقات و پله ها که در تمام گودال امتداد دارد، اطمینان می داد که مردم راجپوت در هر زمان از سال و از هر طرف گودال، به آب دسترسی دارند. دلایل ساخت چنین گودال پلکانی که بسیار استادانه ساخته شده، کاملا مشخص نیست. بعضی معتقدند، از این مکان، به عنوان سایت برداشت آب استفاده می شد.
راجستان منطقه ای است خشک و بنابراین هر اونس آب می تواند بسیار ارزشمند باشد. دهانه بزرگ گودال، به عنوان قیف استحصال آب که به تراوش آب به سنگ متخلخل در انتهای گودال کمک می کرد، مورد استفاده قرار می گرفت.

علاوه بر حفاظت آب، چندبواری، مکانی برای تجمع اهالی آبهانری محسوب می شد. مردم شهر، تابستان ها دور تا دور گودال می نشستند تا از خنکای آن استفاده کنند. دمای هوا در انتهای گودال، همیشه بین ۶-۵ درجه، خنک تر از بالای گودال است.



یکشنبه 13 مرداد 1392 ساعت 10:37  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 15:57 یکشنبه 13 مرداد 1392
0
 مائده علیشاهی
چه جالبه ه .....ممنون عزیزم
محسن نیک 15:45 دوشنبه 14 مرداد 1392
0
 محسن نیک
سپاس. جالب بود و زیبا
رضا اکبری 08:28 سه شنبه 15 مرداد 1392
0
 رضا اکبری
مرسی زیبا بود
بهروز نورکرمی 20:45 سه شنبه 15 مرداد 1392
0
 بهروز نورکرمی
ممنون